Elkísérlek az utadon

„Elkísérlek utadon” nevű programsorozatunkkal szeretnénk igazi változást hozni a Gyermekvédelmi Intézményekben és átmeneti otthonokban élő gyerekek és fiatal felnőttek életébe.

A gyerekek között vannak árvák, félárvák és olyanok, akiket a családjukból emeltek ki. Sajnos egyelőre az a tapasztalat, hogy ezeknek a gyerekeknek a nagy százaléka az otthonokból kikerülve nem jó útra tér.
Már több éve látogatjuk ezeket az intézményeket és hamar körvonalazódott bennünk, hogy a legnagyobb segítséget azzal adhatjuk, ha hosszú távon támogatjuk őket tanulmányaikban, érdeklődési körükben és későbbi karrierjükben.

Hiszünk benne, hogy mentorálással, tanítással az éppen felnőtt életüket kezdő gyerekek gondolkodását is pozitív irányba fordíthatjuk. Az alapítvány egy mentor program tökéletesítésén fáradozik, melynek keretein belül megismerhetik a különböző szakmákat, útmutatást kapnak, hogyan indulhatnak el egy sikeres karrier felé, és milyen tanulmányok, végzettség szükséges a szakma elsajátításához.

Ezen felül támogatásunkkal szeretnénk esélyt adni a váratlan esemény, egészségük romlása vagy szociális állapotuk miatt segítségre szoruló személyeknek és gyerekeknek is.

Mentorálás

Hosszú távú kapcsolat építése védenceinkkel, segítségnyújtás a jövőbeni könnyebb elhelyezkedésük érdekében.

Előadások

Segítségül hívtuk szakmájukban sikeres, profi embereket és élsportolókat, akik példát mutathatnak és bebizonyíthatják, hogy kitartással, tanulással bármilyen cél elérhető az életben

Terápia

Tevékenységeink között fontosnak tartjuk, hogy olyan élményekkel tegyük színesebbé a gyerekek mindennapjait, amik mindamellett, hogy egy életre szólnak, hozzájárulnak szellemi fejlődésükhöz is

Ajándékozás

Védenceink esetében sajnos a legfontosabb eleme hiányzik a meghittségnek, hogy a szeretteik körében, otthonukban, nyugalomban ünnepelhessenek.