Tündér keresztszülő program

Egyéni és kiscsoportos mentorálás

Személyre szabott törődés az állami gondoskodásban élő gyermekeknek!

Hogyan működik ez nálunk?

Amikor elhatározod, hogy mentor leszel, akkor megkérdezzük téged, hogy milyen formában szeretnéd ezt megtenni. Inkább nagyobbakkal foglalkoznál egy-egy alkalommal  kiscsoportban vagy kisebbekkel egyénileg? Elvégzed a tréningünket, aminek segítségével felkészülsz a rád váró kalandra. Ha pedig megvan a válasz, akkor megismerkedsz a környezettel egy kötetlen program keretében. Ha egyéni mentorálást válaszottál, akkor közösen megkeressük a hozzád legjobban passzoló kis mentoráltat. Ha kiscsoportos mentorálást, akkor együtt átbeszéljük a részleteket – gyakoriságot, alkalmak számát.

Mit adhatsz át a gyermekeknek?

Amikor kiscsoportban dolgozunk, akkor arra törekszünk, hogy célzottan adjunk át eszközöket és tudást a gyermekeknek. Beszélhetsz nekik a szakmádról, megküzdési stratégiákról, de akár tarthatsz angol vagy matek korrepetálást is. Közösen megnézzük, hogy mire van igény és mivel érzed magad komfortosan.

Mire van szükséged ahhoz, hogy Mentor lehess?

Amit várunk az egyéni mentorálás során:

Elköteleződés a gyermek és a program iránt, ahol bizalmasa leszel megosztod tapasztalataidat, törődsz vele, felkészíted őt az esetleges nehézségekre. Hatalmas segítség egy gyermek számára, ha akár csak egy kérdés erejéig is, de tud kihez fordulni, mikor elbizonytalanodik, vagy úgy érzi zsákutcába érkeztek.

Amit várunk a kiscsoportos mentorálás során:

Elköteleződés a gyermekek és a program iránt, szakmai felkészültség a workshop vagy workshop sorozat témájával kapcsolatban.

A kiscsoportos mentoráláshoz képest az egyéni beszélgetés egy kicsit kötetlenebb, nézzük meg ennek a lépéseit:

1. Első alkalommal találkozol a gyerekekkel, ahol kölcsönösen megnézzük, hogy kivel tudnátok együttműködni.
  2. Tartunk egy közös programot, ahol már mindenki tudja, hogy ki a “párja”, de továbbra is kötetlenül ismerkedhettek.
  3. 5 alkalommal találkoztok ketten és építigetitek a közöttetek lévő bizalmat.
  4. Az 5. alkalom után közösen eldöntitek, hogy szeretnétek-e még találkozni.
  5. Ha a válasz igen, akkor együtt kitűztök célokat, például: minden héten 1 órát tanulunk együtt és havi egyszer elmegyünk egy élmény programra.
  6. Egy év elteltével újra lezárhatjátok, megújíthatjátok vagy átformálhatjátok a közös munkát.
Tapioszentmarton Papirsrkany tabor

Mire van szükséged ahhoz, hogy Mentor lehess?

Amit várunk az egyéni mentorálás során:

Amit várunk a kiscsoportos mentorálás során: