Programjaink

Gyermekotthontól a csillagos égig!

Gyermekotthontól a csillagos égig! programsorozatunkkal szeretnénk igazi változást hozni a Gyermekvédelmi Intézményekben élő gyermekek életébe.

A gyerekek többsége bántalmazás, elhanyagolás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége, halála miatt kerül gyermekvédelmi gondoskodásba, és hogy miért foglalkozunk mi ezzel?

• A hajléktalan emberek száma ma Magyarországon 15-17 ezer fő. 20%-uk állami gondoskodásból került ki.
  • Az állami gondozott gyermekek 20%-a lesz ma Magyarországon prostituált vagy kerül börtönbe.
  • Körülbelül 2.000 nevelőszülő hiányzik a rendszerből. Jelenleg Magyarországon 23.000 gyermek él állami gondoskodásban és további 140.000 kerülhet bármikor a rendszerbe.

Hiába dolgoznak nagyszerű szakemberek a gyermekvédelmi intézményekben ez annyira sok gyermeket jelent, amelyet a sajátosságok miatt a rendszer nem tud hatékonyan kezelni. A  gyermekek szellemi és érzelmi fejlesztésére nem jut elegendő kapacitás. Ezért azt a célt tűztük ki, hogy megadjuk az állami gondozásban élő gyermekeknek is az egészséges fejlődéséhez szükséges lelki, és szellemi támogatást, amellyel sikeres felnőttek válhatnak belőlük.

Már jó ideje látogatjuk ezeket az intézményeket így körvonalazódott bennünk, hogy a legnagyobb segítséget ezáltal adhatjuk nekik.

Tündér keresztszülő program

Egyéni és kiscsoportos mentorálás

Személyre szabott törődés az állami gondoskodásban élő gyermekeknek!

Szakmai napok

Sok gyermeket megmozgató közösségi programok

Hivatások, sportágak bemutatása játékos keretben, így könnyű a pályaválasztás!

Táborok

Intenzív többnapos fejlesztő programok

Kognitív képességfejlesztés állatasszisztált-terápiás módszerek segítségével!

Gyermekotthon felújítás

Szép környezet a kiegyensúlyozott fejlődésért

Közös erővel felújítjuk az otthonokat, hogy a gyermekek inspiráló környezetben fejlődjenek!